Pandemi. Karantene. Nedstenging. Permitteringer. Smittejegere. Børskrakk. Stengte grenser. Konkurser. Avlysninger. Krisehåndtering. Reiseforbud. Ekstraordinære tiltak. Død.

Dette er ord som hver for seg får oss til å stoppe opp og tenke. Hvert av dem gir oss dårlige følelser. I løpet av noen få uker ser vi disse ordene oftere brukt. De brukes gjerne sammen, og ofte i samme artikkel. Det blir overveldende. Men er det mulig at det kan komme noe godt ut av kaoset?

Mye av det gamle testamentet er skrevet som historie. Vi kan lese hvordan Guds folk ofte i gode tider “glemte” Gud, og levde sine liv akkurat som folkene rundt seg. Dessverre hadde folket en tendens til å nedprioritere Gud når alt gikk bra. Men så leser vi også om hvordan kriser ofte gjorde at Guds folk omvendte seg fra sin synd, sin vantro og fra at de hadde gått sine egne veier. Krisene gjorde ofte at Israels folk vendte hjertene sine til Gud og søkte ham for en løsning. Og da svarte Gud deres bønner, tilga deres synder, og leget deres land. Slik kom det ofte noe godt ut av krisene.

Betyr det at Gud står bak kaoset, eller det som er ondt? Betyr det at krisen er Guds straff? NEI! Og atter NEI! Men Gud kan bruke alt til sin gode hensikt. Gud kan vende alle ting til noe godt. Gud kan virke i kaoset. Gud kan virke gjennom kaoset. Ja, han kan til og med gjøre bruk av det som er ondt, og som djevelen står bak. Hvor bra er ikke det?

Når Josef møtte brødrene sine, etter at de hadde solgt ham som slave til Egypt, sa han: “Dere tenkte å gjøre ondt mot meg, men Gud tenkte det til det gode, for han ville gi liv til et stort folk, slik vi ser i dag” (1 Mos 50,20). Dette er typisk Gud. Selv når vi ikke forstår hans veier, kan vi være trygge på at han vil gjøre noe godt for oss. “Alt tjener til det gode for dem som elsker Gud”, sier Paulus i Rom 8,28. Dette ordet er sant.

Vi i Sentermenigheten har blitt ledet til å starte dette (ti)året med en prekenserie om “De beste vanene – for det neste tiåret”. Her har vi på gudstjenestene sett på vaner som vil hjelpe oss å leve gode liv etter Guds hensikt. Før korona-viruset satte en midlertidig stopper for å samles til gudstjeneste, rakk vi å gå igjennom vaner som å lese Bibel, åndelig fellesskap, tro, givertjeneste, bønn, tilbedelse og tungetale. Jeg tror ikke det var tilfeldig. Disse vanene vil hjelpe oss å søke Gud, og er om mulig enda mer nødvendig nå som vi ikke kan samles på vanlig måte.

La oss bruke kaoset som omgir oss, til å vende hjertene våre til Gud. La oss grave dypere. La gudsrelasjonen vår bli sterkere. La oss be for situasjonen, for venner, familie og naboer. Og når vi søker Gud vil han kanskje lede oss til å ta en telefon, eller hjelpe noen som trenger ekstra støtte i denne situasjonen.

“La ikke hjertet bli grepet av angst!” (Joh 14,1). Husk at Gud er vårt svar. Han kan hjelpe oss, beskytte oss, og forsørge oss. Han kan bringe orden ut av kaos. Gud har gjort det før. Og han vil gjøre det igjen.

Det kan komme noe godt ut av kaoset, dersom hans folk ydmyker seg, vender sine hjerter til Gud, og ber (2krøn 7,14).

Left / Button

Contact info

123-456-7890
123, New Lenox, Chicago IL 60606
info@yoursitename.com

Gathering Times

Saturday:
5:30pm

Sunday:
8:00am, 9:15am, 11:00am

Right / Button